Convenio colectivo - Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5292 de 08/01/2009

RESOLUCIÓ

TRE/3987/2008, de 27 de novembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, SA, per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 4300642).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, SA, subscrit per les parts negociadores en data 2 d'abril de 2007 i presentat per les mateixes parts en data 4 de juny de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, SA, per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 4300642), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 27 de novembre de 2008

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, SA, per als anys 2006-2009

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni regula les relacions laborals de l'empresa mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, SA, i el seu personal.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'àmbit local i s'hi inclouen totes les activitats de l'empresa.

Article 3

Àmbit personal

Queden compresos en l'àmbit d'aquest Conveni la totalitat del personal que presta els seus serveis a l'empresa.

Article 4

Vigència

El Conveni és vigent a tots els efectes el dia 1 de juny de 2006, independentment de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La durada és de tres anys i sis mesos, per la qual cosa finalitza el 31 de desembre del 2009.

Article 5

Compensació i absorció

Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni, compensen i absorbeixen en un còmput anual les existents qualsevulla que sigui la naturalesa o l'origen d'aquestes.

Article 6

Dret supletori

En tot allò no previst en aquest Conveni, s'ha d'observar el que disposa el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors i qualsevol disposició que pugui substituir o modificar l'anterior.

Article 7

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària de representació de les parts negociadores per a resoldre totes les qüestions o els conflictes que es derivin de la interpretació d'aquest Conveni. La Comissió Paritària és formada per dos representants de l'empresa i 2 dels treballadors, que serà Dolors Biosca Roca.

Capítol 2

Retribucions

Article 8

Salari

Els increments pels diferents anys de vigència del Conveni serà de l'IPC de Catalunya més un punt, en tots els conceptes menys el concepte ad personam.

Article 9

Antiguitat

Des de l'1 de juny de 2000 no s'incrementarà el concepte d'antiguitat. Els imports reconeguts a cada treballador fins el 31 de maig de 2000, figuraran com a complement ad personam i no experimentaran les variacions de la taula salarial.

Article 10

Compensació antiguitat

Com compensació s'estableix una gratificació pagable el mes de setembre que es distribuirà per categories, l'import de les quals s'estableix a la taula que figura en l'annex 2. Aquests imports es mantindran pel que fa a personal en les categories que tingui cada treballador amb data 31 de maig de 2000. Aquesta gratificació no l'ha de percebre el personal de nou ingrés i ha de tenir els increments que experimenti la taula salarial.

Article 11

Plus festius especials

El personal que ha de prestar els seus serveis els dies 1 de gener, 24, 25 i 31 de desembre i dos dies més a determinar de comú acord, ha de percebre la quantitat de 98,08 euros. Aquest plus té el caràcter de no-consolidable d'acord amb l'establert en l'apartat 3 de l'article 26 de l'Estatut dels treballadors. Aquest plus es farà efectiu en el mes de setembre.

Així mateix i per a tots els treballadors, s'estableix un plus de 200 euros anuals que gratificarà els diumenges treballats. L'import total es farà efectiu en el mes de juny.

Article 12

Gratificacions extraordinàries

S'han de percebre dues pagues extraordinàries d'una mensualitat de salari de taula més el complement ad personam, pagadores en les dates següents:

Extra d'estiu: entre el 15 i el 20 de juny

Extra de Nadal: entre el 15 i el 20 de desembre

Així mateix, s'estableix una tercera paga anomenada de beneficis per l'import d'una mensualitat de salari de taula complement ad personam, pagadora entre el 15 i el 20 de març.

Article 13

Hores extraordinàries

Les hores extraordinàries que es realitzin s'han d'abonar amb els recàrrecs que estableix la llei i les hores que s'han de realitzar en festius i nocturns s'han d'abonar amb un recàrrec del 100 per 100.

Capítol 3

Condicions de treball

Article 14

Jornada

La jornada setmanal és de 40 hores setmanals, de treball efectiu, la qual cosa representa un total anual de 1.800 hores.

Article 15

Horari

A l'hivern, de 8.30 a 12.30 i de 14.30 a 18.30; a l'estiu, de 8.30 a 12.30 i de 15 a 19. Per al personal del grup 1 l'horari de treball s'estableix d'acord amb les necessitats del servei.

Article 16

Descans i vacances

Els treballadors tenen un descans setmanal de dos dies ininterromputs per torns rotatius. Així mateix, han de gaudir de 30 dies naturals de vacances, que s'han d'abonar a raó de salari de taula i complement ad personam. S'han d'atorgar d'acord amb les necessitats del servei, procurant complaure al personal quant a l'època de gaudi. En cas de coincidir diverses peticions s'ha de procedir per torns.

Article 17

Permisos

El treballador amb avís previ i justificació pot absentar-se del treball, amb dret a remuneració per alguns dels motius següents:

  1. Quinze dies en cas de matrimoni.

  2. Un dia en cas de trasllat de domicili habitual, defunció d'avis, nebots o germans polítics i per casament d'un fill o germà.

  3. Fins a tres dies, per infantament de l'esposa. Per intervenció quirúrgica del cònjuge, pares, germans o germans polítics. En cas de defunció del cònjuge, fills polítics, pares, pares polítics i germans si bé aquest darrer supòsit pot ser ampliat a cinc dies si l'òbit s'esdevé fora del lloc de residència del treballador.

  4. Pel temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal. Quan consta en una norma legal o convencional un període determinat, s'ha d'observar allò que disposa quant a la durada de l'absència i a la seva compensació econòmica.

  5. Per realitzar funcions sindicals o de representació del personal en els termes establerts legalment o convencional.

  6. Els permisos necessaris per a concórrer a exàmens si cursa amb regularitat estudis per a l'obtenció d'un títol acadèmic o professional. Per les característiques particulars del servei, es considera que l'obtenció del carnet de conduir de primera classe entra dins de la catalogació de perfeccionament professional.

  7. Pel temps indispensable per la realització d'exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que s'han de realitzar dins de la jornada laboral.

Article 18

Llicències

En els casos que el treballador, amb una antiguitat mínima d'un any, necessita atendre assumptes propis que requereixen la seva presència, sempre que ho sol·licita per escrit, amb quinze dies de temps, com a mínim, pot obtenir llicència sense retribució, durant un període màxim de tres mesos, en el decurs d'un any natural.

Malgrat això, el personal que hagi gaudit de llicències per assumptes propis, per un total de dos mesos o més a l'any en tres anys consecutius, no pot obtenir-la fins que hagin transcorregut dos anys o més.

L'empresa ha d'atendre i resoldre al més aviat possible, les sol·licituds, sempre que estiguin justificades de forma adient i les necessitats del servei ho permetin.

Al personal que gaudeix de llicència per assumptes propis, no li ha d'ésser computada la seva durada a cap efecte, però li han de ser respectats tots els seus drets amb l'excepció d'aquells que s'hagin de determinar en funció del temps treballat efectivament.

Article 19

Reducció de jornada

Les treballadores per lactància d'un fill menor de nou mesos tenen dret a una hora d'absència del treball, que es pot dividir en dues fraccions. La duració del permís s'incrementarà proporcionalment en els casos de part múltiple.

La dona per voluntat pròpia pot substituir aquest dret per una reducció de mitja hora de la seva jornada amb la mateixa finalitat o acumular-la en jornades complertes amb els termes previstos en la negociació col·lectiva o en l'acord al que s'arribi amb l'empresari respectant, en el seu cas, allò que s'estableix.

Aquest permís el pot gaudir indistintament per la mare o pel pare en el cas que ambdós treballin.

En els casos de naixement de fills prematurs o que, per qualsevol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR