Convenio colectivo - Cobega Embotellador SLU, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5314 de 09/02/2009

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/4125/2008, de 17 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cobega, SA, per al període 2008-2010 (codi de conveni núm. 7900952).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cobega, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de l'empresa Cobega, SA, per al període 2008-2010 (codi de conveni núm. 7900952), al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 17 de desembre de 2008

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

VIII CONVENI

col·lectiu de l'empresa Cobega, SA, Catalunya

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest conveni afecta tots els centres de treball de l'empresa Cobega, S.A. situats a Esplugues de Llobregat, Celrà, Girona, Lleida, Tarragona i Planta Vallès. Així com també qualsevol altre centre de treball que pugui haver-hi en el futur.

Article 2

Àmbit personal

Queden compreses en l'àmbit d'aquest conveni totes les persones que tenen la condició de treballador/a per compte d'aquesta empresa, llevat de les relacions a què fan referència els articles 1.3 i 2.a) i f) de l'Estatut dels treballadors/es.

Article 3

Vigència

Les condicions laborals pactades en aquest conveni entren en vigor el dia 1 de gener de 2008.

Article 4

Durada

Aquest conveni té una durada de 3 anys, i els seus efectes conclouen el 31 de desembre de 2010.

Article 5

Pròrroga

El conveni queda prorrogat tàcitament per períodes successius d'una anualitat si no és objecte de denúncia per a la seva revisió o rescissió amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de denúncia, queda prorrogat d'acord amb els termes que estableix l'Estatut dels treballadors/es.

Article 6

Compensació i absorció

  1. Les condicions que es pacten en aquest conveni substitueixen i compensen les que hi hagi a l'empresa en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o origen.

  2. Les millores retribuïdes o de condicions laborals que es promulguin en el futur mitjançant una disposició legal només tindran eficàcia i s'hauran d'aplicar si, una vegada considerades en conjunt i en còmput anual, superen les condicions pactades en aquest conveni, també valorades en conjunt i en còmput anual.

  3. En cas contrari, seran absorbides i compensades per aquestes últimes, i el conveni subsistirà en els seus propis termes i sense cap modificació dels seus conceptes, condicions i retribucions.

Article 7

Vinculació a la totalitat

  1. Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment.

  2. Consegüentment, les parts que signen aquest conveni s'obliguen a mantenir-lo sempre que l'homologació afecti la totalitat de les clàusules que s'hi estipulen. Si no és així, mancarà d'eficàcia tot el que s'ha pactat, sens perjudici d'iniciar noves negociacions.

Article 8

Prelació de normes

  1. Les normes que conté aquest conveni regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal amb caràcter preferent o prioritari a altres disposicions de caràcter general, fins i tot en aquelles matèries en què les estipulacions són diferents de les que estableixin les dites disposicions, de manera que es consideren compensades amb el conjunt de les condicions d'aquest conveni, d'acord amb el que preveu l'article 3.3 de l'Estatut dels treballadors/es.

  2. En allò que no sigui previst, cal aplicar les disposicions de l'Estatut dels treballadors/es, i també la resta de disposicions d'aplicació general.

  3. No són aplicables als treballadors/es afectats per aquest conveni els Convenis col·lectius de qualsevol àmbit funcional o geogràfic que es pactin i que puguin afectar l'activitat desenvolupada per aquesta empresa, ni l'Ordenança laboral per a les indústries de begudes refrescants, que queda substituïda íntegrament per aquest conveni.

Article 9

Garantia ad personam

Sens perjudici del que s'ha establert en matèria de compensació i absorció, s'han de respectar les condicions econòmiques que en conjunt i en còmput anual superin el que s'ha pactat, les quals condicions s'han de mantenir estrictament ad personam.

Article 10

Comissió paritària

  1. Es crea la Comissió paritària que preveu l'article 85.2 de l'Estatut dels treballadors/es.

  2. La Comissió paritària ha de ser integrada per 4 vocals en representació dels treballadors/es i 4 més en representació de l'empresa.

  3. La Comissió paritària té com a finalitat la interpretació de les clàusules d'aquest conveni a instància de qualsevol de les parts.

Capítol 2

Condicions laborals

Secció 1

Jornada i horaris

Article 11

Organització de la feina

  1. L'organització tècnica i pràctica de la feina correspon a la direcció de Cobega, S.A., dins de les normes i les orientacions legals, que l'ha d'exercir mitjançant ordres, normes i instruccions que emanin de l'exercici regular de les seves facultats i ha de respondre del seu ús davant l'autoritat competent.

  2. Sense minva de l'autoritat que el paràgraf anterior li reconeix a la direcció de Cobega, S.A., els representants legals dels treballadors/es tenen la funció d'assessorament, orientació i proposta pel que fa a l'organització i la racionalització de la feina, de conformitat amb els fins atribuïts legalment als representants sindicals.

  3. Els nous sistemes que s'adoptin no han de perjudicar la situació professional ni econòmica dels treballadors/es; ben al contrari, han de tendir a millorar les seves condicions.

  4. No obstant les facultats empresarials esmentades més amunt, si es tracta d'una modificació substancial de les condicions laborals de caràcter col·lectiu, cal atenir-se a allò que disposi l'Estatut dels treballadors/es i, en el supòsit que no s'arribi a un acord en el període de consultes amb la representació dels treballadors/es, abans d'aplicar la modificació qualsevol de les parts pot sol·licitar la intervenció del Tribunal Laboral de Catalunya en un procediment de conciliació i mediació que no pot excedir els 30 dies naturals des de la finalització sense acord del període de consultes amb els representants dels treballadors/es, i l'altra part es compromet a acudir al dit tribunal. Si la mediació acaba sense acord, cal atenir-se al que s'hagi disposat legalment sobre la matèria.

En les modificacions substancials de condicions laborals d'àmbit individual, l'empresa ha de comunicar la mesura a l'interessat i a la representació dels treballadors/es i ha d'intentar assolir un acord amb aquests. Independentment, qualsevol de les parts pot demanar la intervenció del Tribunal Laboral de Catalunya en un procediment de mediació i conciliació, en les mateixes condicions establertes al paràgraf anterior, tot i que això no impedeix l'executivitat de la modificació a partir del moment en què s'hagi previst la seva efectivitat. L'altra part es compromet a acudir a aquest tribunal.

En tots els casos de modificacions previstos, l'empresa, en notificar a la representació dels treballadors/es i a l'interessat o els interessats la modificació, ha d'exposar d'una manera clara i concisa les causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció que la justifiquin, i ha d'explicar els motius de l'afectació personal de la mesura. Així mateix, l'empresa es compromet, tant en les modificacions d'àmbit individual com en les d'àmbit col·lectiu, a estudiar amb esperit constructiu les propostes o alternatives a la mesura que facin la representació dels treballadors/es o els mateixos interessats per tal d'harmonitzar les necessitats de l'empresa amb les conseqüències laborals de la modificació proposada.

S'exceptua en aquests procediments el que preveu l'article 15.

Article 12

Jornada laboral

  1. La jornada laboral de Cobega, S.A., és de 1.792 hores en còmput anual, distribuïdes entre els dies feiners de l'any.

  2. El nombre d'hores de treball efectiu és de 1.736 en jornada diürna i 1.624 en jornada nocturna.

  3. En el cas del personal subjecte a horari, aquesta jornada s'ha de distribuir en un calendari laboral que implica treballar tots els dies feiners de l'any, de dilluns a divendres, tots dos inclosos, llevat dels que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR