Convenio colectivo - Cespa SA (servei de recollida de residus de Caldes de Montbui), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5320 de 17/02/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4142/2008, de 25 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida de residus de Caldes de Montbui), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815141).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida de residus de Caldes de Montbui), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 31 de juliol de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida de residus de Caldes de Montbui), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815141) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 25 de setembre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida de residus de Caldes de Montbui), per als anys 2008-2011

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Parts negociadores

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat pels representants legals dels treballadors i la Direcció de l'empresa Cespa, SA.

Les parts es reconeixen la capacitat legal suficient per assumir i respectar els acords i compromisos adoptats al present Conveni col·lectiu.

Article 2

Àmbit d'aplicació

El present Conveni és d'aplicació per a tot el personal de l'empresa Cespa, SA, adscrit al servei d'RSU, i serveis complementaris de neteja i manteniment de contenidors i recollida de mobles, del municipi de Caldes de Montbui, fins i tot els de nova contractació han d'estar adscrits a alguna de les categories professionals previstes en Conveni, si n'hi ha, i perceben el seu salari i gaudeixen dels mateixos drets i deures que la resta del personal de la mateixa categoria.

En el supòsit de no existir la categoria adequada al lloc de nova contractació la Comissió Paritària ha de definir la denominació i condicions de l'esmentat lloc de treball.

Article 3

Vigència i durada

El present Conveni col·lectiu té una vigència de 4 anys (des de l'1 de gener del 2008 fins al 31 de desembre del 2011).

Amb independència de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el present Conveni entra en vigor el mateix dia de la seva signatura i els efectes econòmics es remunten al dia 1 de gener de 2008.

Article 4

Denúncia i pròrroga

El present Conveni queda denunciat automàticament 2 mesos abans del seu venciment, a partir de la data del qual, les parts poden notificar una a l'altra les corresponent propostes de negociació, i es manté vigent tot el seu contingut mentre no sigui substituït per cap altre conveni col·lectiu.

Article 5

Vinculació a la totalitat

El present Conveni col·lectiu forma un tot, unitari i indivisible i la seva aplicació s'ha de considerar en la seva globalitat.

Si per decisió de l'autoritat competent s'anul·la alguna part, i amb això es desvirtua essencialment el seu contingut, la resta continua en vigor, per la qual cosa les parts negociadores s'han de reunir per resoldre les qüestions divergents.

Aquestes disposicions no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes individuals i únicament poden ser derogades per la negociació d'un altre conveni col·lectiu.

Article 6

Absorció i compensació

Les retribucions establertes al present Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i origen.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals de general aplicació, conveni o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades al present Conveni quan, considerades globalment les noves retribucions en còmput anual, superin les aquí pactades.

En cas contrari, han de ser compensades o absorbides i s'ha de mantenir el present pacte en els seus propis termes, en la forma i condicions que quedin pactades.

Article 7

Prelació de normes

En el que no preveu aquest Conveni col·lectiu, s'aplica, amb caràcter supletori, el Text refós de l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector d'àmbit estatal que regula les activitats de neteja pública, viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja, la Llei orgànica d'igualtat entre dones i homes (LOIEMH), així com aquelles altres disposicions de caràcter general en l'àmbit de la legislació laboral vigent.

Article 8

Garanties personals

S'han de respectar les condicions personals que en conjunt anual excedeixin de les condicions establertes al present Conveni, i es mantenen estrictament .ad personam. d'acord amb la relació nominal i imports que s'esmenten en les taules, i s'incrementen els esmentats imports en el mateix percentatge que ho sigui per a la resta de conceptes salarials.

Article 9

Comissió Mixta Paritària

Es crea una Comissió Mixta per a la vigilància i interpretació del Conveni, integrada per un representant de l'empresa i un de la part social. Ambdues parts poden ser acompanyats per un assessor, amb veu i sense vot.

Aquesta Comissió es configura com a un instrument de mediació i conciliació prèvia en els conflictes col·lectius, en la interpretació del Conveni, amb intervenció preceptiva anterior al jurisdiccional, i com a òrgan de vigilància a l'estricte compliment del Conveni.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 10

Jornada de treball

La jornada de treball és de 35 hores setmanals i s'elabora un calendari laboral el gener de cada any on es reflecteix l'horari de treball i els dies de descans setmanal, així com també el calendari de vacances i els dies festius que s'han de treballar.

Si durant la vigència del present Conveni, l'Ajuntament sol·licita a l'empresa contractista la modificació dels horaris de treball, aquesta s'ha de reunir amb la Comissió Paritària per estudiar la seva possible implantació. En cas de desacord s'ha de procedir segons el que s'estableix en el Text refós de l'Estatut dels treballadors.

Tot el personal disposa diàriament de 30 minuts per a l'entrepà. L'esmentat període s'entén com a treball efectiu.

Els peons inicien i finalitzen la seva jornada laboral en la base de Cerdanyola del Vallès.

Article 11

Jornada laboral dies 24 i 31 de desembre i revetlla de Sant Joan

Els dies 24 i 31 de desembre i la revetlla de Sant Joan s'inicia la jornada a les 15.00 hores, sempre que s'obtingui el consentiment previ i preceptiu per part de l'Ajuntament.

Article 12

Respecte descansos jornada laboral

En cap cas no es poden realitzar més de 9 hores ordinàries de treball efectiu, i tot cap cas, entre el final d'una jornada i el començament de la següent hi ha d'haver com a mínim 12 hores.

Els treballadors tenen dret a un descans mínim setmanal de dia i mig d'ininterromput. Com a regla general el personal afectat per aquest Conveni gaudeix del seu dia de descans setmanal el diumenge.

Article 13

Vacances

Les vacances consisteixen en 31 dies naturals, que s'abonen a raó de la retribució d'1 mensualitat completa.

Per a l'any 2009 són 31 dies i per a l'any 2010 i 2011, 32 dies.

Les vacances s'efectuen entre els mesos de juliol i agost.

Sempre se'n comença a gaudir en dia feiner.

El seu còmput ha de ser per anys naturals d'1 de gener al 31 de desembre.

  1. Distribució

    L'empresa confecciona a l'inici de cada any natural el calendari laboral i en dóna trasllat als representants legals dels treballadors com a màxim en la data 31 de març. Tots els treballadors poden sol·licitar canvis a l'esmentat calendari durant el termini d'1 mes, és a dir, fins a la data 30 d'abril.

    Una vegada transcorregut l'esmentat termini, efectuades les modificacions que es tinguin per convenient atenent en la mesura possible les peticions dels treballadors segons les necessitats del servei, s'ha de procedir a col·locar una de les còpies de la llista general, signada per la representació dels treballadors i de l'empresa, al tauler d'anuncis i informacions.

    El calendari de vacances s'estructura separadament en funció del tipus i àrea de treball (Producció, Manteniment, etc.). Així mateix, ha d'estar a disposició del personal com a mínim 3 mesos abans d'iniciar les vacances.

    En cap cas no es pot dividir el seu gaudi en més de 2 períodes.

  2. Garanties en cas IT

    Pactades la vacances, si al moment d'iniciar-se el seu gaudi el treballador es troba en situació d'IT a causa d'accident de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR