Convenio colectivo - Bic Graphic Europe, SA., Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5347 de 26/03/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4191/2008, de 3 de novembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bic Graphic Europe, SA, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4301631).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bic Graphic Europe, SA, subscrit per les parts negociadores en data 17 de juny de 2008 i presentat per les mateixes parts en data 15 de juliol de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bic Graphic Europe, SA, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4301631), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 3 de novembre de 2008

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Bic Graphic Europe, SA, per als anys 2008-2011

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les disposicions del present Conveni són d'aplicació per al centre de treball de Tarragona de l'empresa Bic Graphic Europe, SA.

Article 2

Àmbit funcional

Les estipulacions del present Conveni afecten a totes les activitats de l'empresa, siguin administratives, fabricació, vendes o feines complementàries.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni afecta a la totalitat del personal ocupat a l'empresa i a tot aquell que hi ingressi durant la seva vigència, a excepció del personal d'alta direcció i dels treballadors/ores enquadrats/es en els grups professionals 1, 2 i 3, així com d'aquells/es altres que, pertanyent al grup 4, ocupin algun dels llocs de treball que es relacionen a l'annex 3. Això no obstant, si per qualsevol causa passen a integrar-se als grups professionals o llocs afectats per aquest Conveni hi quedaran automàticament inclosos/es.

Així mateix, el personal exclòs del Conveni col·lectiu i pertanyent al grup 4 podrà optar per la seva inclusió en l'àmbit d'aplicació del mateix amb efectes d'1 de gener de l'any següent al de la seva sol·licitud d'inclusió, procedint-se a regular el seu salari de la forma següent:

  1. Se li fixarà el nivell de taules que li correspongui i tots i cada un dels complements salarials regulats en Conveni col·lectiu, en la quantia que s'hi determini, per al seu grup o subgrup professional i règim de treball.

  2. En el supòsit que hi hagi diferència entre el salari establert al seu contracte individual i el resultant de l'apartat anterior, se li assignarà un complement ad personam, absorbible i compensable amb futurs increments derivats d'un posterior canvi de grup o subgrup o de lloc de treball

Article 4

Àmbit temporal i denúncia

El present Conveni entra en vigor a tots els efectes el dia de la seva firma sens perjudici que els efectes econòmics es retrotreuen a l'1 de gener de 2008.

La seva durada s'estableix pel termini de quatre anys, és a dir, des de l'1 de gener de 2008 fins el dia 31 de desembre de 2011. Tanmateix, si no hi ha denúncia expressa, el conveni es prorrogarà automàticament any rere any i es negociarà en aquest supòsit un sistema de revisió que afecti únicament els conceptes econòmics.

El Conveni podrà ser denunciat per qualsevol de les parts amb una antelació mínima de 90 dies a la data del seu venciment, mitjançant denúncia fefaent a la qual haurà d'acompanyar-se una proposta raonada dels motius i el detall de les modificacions proposades.

Capítol 2

Disposicions generals

Article 5

Compensació i absorció

L'actual classificació professional donarà lloc a una redistribució dels actuals conceptes salarials que figuren en nòmina, adequant-se als que es pacten al present Conveni. Les diferències econòmiques que puguin derivar-se de l'aplicació al treballador/ora seran abonades sota el concepte de .complement personal., i seran revisables segons els increments pactats en conveni.

El personal que fins a la data tinguin adscrit un plus ex categoria, no serà compensable ni absorbible, sent revisable segons els increments pactats en conveni.

Article 6

Garantia ad personam

Sens perjudici del que disposa l'article anterior, s'han de respectar aquelles situacions personals que, amb caràcter global, superin el que s'ha pactat i s'han de mantenir estrictament ad personam.

Article 7

Resolució de conflictes de treball

Ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que puguin suscitar-se.

Article 8

Dret supletori

En totes aquelles matèries no regulades expressament en el present Conveni és d'aplicació supletòria el que disposa el Conveni del metall de la província de Tarragona i si no n'hi ha l'Estatut dels treballadors.

Article 9

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades al present Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

En el supòsit que es declari judicialment la nul·litat o ineficàcia del Conveni o d'una part important que pugui desvirtuar el seu contingut, se'l considerarà nul en la seva totalitat.

En aquest cas, s'haurà de procedir a la renegociació del Conveni en el termini màxim de 30 dies des de la fermesa de la sentència que declari la nul·litat total o parcial.

Article 10

Comissió Paritària

S'acorda la constitució de la Comissió Paritària per a la vigilància del que s'ha pactat en aquest Conveni, així com per a la interpretació d'aquelles clàusules que motivin diferències entre les parts. La Comissió estarà formada per tres representants de l'empresa i tres de la part social.

Capítol 3

Període de prova i cessament

Article 11

Període de prova

El personal que ingressi a l'empresa ho farà amb caràcter de prova durant els períodes màxims que es fixen a l'Estatut dels treballadors.

- Sis mesos per a tècnics titulats

- Dos mesos per a la resta de treballadors/ores

Article 12

Cessament voluntari

El treballador/ora que desitgi causar baixa a l'empresa haurà de fer un preavís amb l'antelació següent:

Grups 1 a 4: 30 dies

Empleats/des del grup 5: 30 dies

Operaris/es del grup 5: 15 dies

Resta del personal: 15 dies

En cas d'incompliment, l'empresa podrà descomptar de la liquidació que li correspongui l'import equivalent als dies no preavisats.

En causar baixa a l'empresa tindrà dret al fet que se li abonin de forma separada els salaris pendents de pagament, independentment que accepti la liquidació o no.

Article 13

Acabament de contracte eventual per circumstàncies de la producció

Els treballadors/ores contractats posteriorment a la firma del present Conveni a l'empara de l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors, tenen dret a percebre, a l'acabament del contracte de treball per esgotament del termini convingut, una indemnització equivalent a 1 dia de salari real per mes treballat, en substitució de la legalment prevista. La indemnització esmentada no es percebrà en el supòsit de conversió del contracte en indefinit.

Capítol 4

Classificació professional

Article 14

Sistema de classificació professional

Es manté el sistema de classificació professional, el personal de l'empresa es classificarà d'acord amb el sistema actualment vigent al conveni del metall per a la província de Tarragona, que ha estat el que ha servit per a l'establiment del sistema actual.

Article 15

Ascensos i promocions

Per cobrir les vacants que es produeixin en escales superiors, l'empresa procurarà que hi tinguin accés preferencial els treballadors/ores que pels seus mèrits hagin provat la seva capacitat per al nou lloc de treball. Els representants dels treballadors/ores podran formular les observacions que considerin oportunes i vetllaran per la seva aplicació objectiva.

Es mantenen els nivells d'entrada d'auxiliars, tant en producció com en tot el col·lectiu d'administració.

En producció, els auxiliars romandran sis mesos abans de passar a percebre el salari del subgrup que els correspongui per enquadrament professional.

En administració, romandran igualment com a auxiliars administratius d'entrada sis mesos abans de passar a percebre el salari del subgrup que els correspongui per enquadrament professional.

A l'annex IV s'estableix la carrera professional dels llocs de treball següents:

- Operari de serigrafia

- Operari de muntura

- Operari d'emmotllament

- Maquinista d'impressió

- Administratius

- Dissenyadors gràfics

- Customer service

L'empresa es compromet a donar compliment al que disposa l'article 39, punts 3 i 4 del vigent Estatut dels treballadors. El Comitè d'Empresa pot vehicular aquelles reclamacions que puguin sorgir respecte d'això.

Article 16

Política d'igualtat

Expressament es reconeix la igualtat entre home i dona, i en treballs d'igual valor s'haurà de percebre igual salari. Expressament es reconeix el dret d'accés de la dona a tots els nivells i grups professionals, al realitzar valoracions de llocs de treball.

BGE està interessada a desenvolupar en els seus àmbits respectius mesures per aconseguir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR