Convenio colectivo - Barcelona de Serveis Municipals SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5355 de 07/04/2009

RESOLUCIÓ

TRE/894/2009, de 8 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0803272).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 9 de desembre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0803272) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 de gener de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2008-2011

Capítol 1

Disposicions preliminars

Article 1

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del present Conveni correspon a aquell en què es desenvolupa les activitats del Parc Zoològic de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta a la totalitat de la plantilla que integra la plantilla de la Divisió Parc Zoològic de Barcelona, excepte el personal adscrit a l'estructura de Direcció.

Article 3

Període de vigència

El present Conveni entrarà en vigor el dia següent al de la seva signatura, finalitzant la seva vigència el dia 31 de desembre de l'any 2011.

En aquells conceptes salarials en què la seva vigència és per a l'any 2008, seran d'aplicació amb efectes retroactius des de l'1 de gener de l'esmentat any.

Article 4

Pròrroga

El Conveni s'entendrà prorrogat d'any en any, si no existeix sol·licitud de denúncia de qualsevol de les parts, amb tres mesos d'antelació al seu venciment o, en el seu cas, a la de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de denúncia, les negociacions s'iniciaran dins de l'últim trimestre de l'any.

Article 5

Pròrroga provisional

En cas de denúncia, seguirà regint les condicions aquí pactades fins l'aprovació d'un nou Conveni col·lectiu, entenent-se que perdran vigència les clàusules obligacionals mantenint-se les de caràcter normatiu.

Article 6

Comissió paritària

Es crea una Comissió paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni.

L'esmentada Comissió estarà constituïda per 6 vocals, 3 d'ells en representació de l'empresa i 3 en representació dels treballadors/es, tots ells membres de la Comissió deliberadora. La representació dels treballadors/es l'ostentaran 3 membres del Comitè d'Empresa.

En el supòsit que en una primera reunió de la Comissió Paritària no s'arribés a un acord, es convocarà una segona reunió amb president, i ho serà aquell que hagués presidit les negociacions del Conveni.

Seran admesos assessors/es de les parts interessades, amb veu però sense vot.

Les decisions de la Comissió paritària es prendran per acord entre la representació de l'empresa i la representació social. Cadascuna de les representacions disposa d'un vot.

Article 7

Comissions de treball

Les següents comissions de treball estaran formades per part de la Direcció de l'empresa i per tres membres del Comitè d'Empresa.

  1. Comissió de Seguiment: Els acords a què s'arribi en la Comissió de Seguiment, hauran ser confirmats, per a la seva validesa i aplicabilitat, pel Comitè d'Empresa i per la Gerència de l'empresa.

  2. Comissió de Retribució Variable: Es crea aquesta Comissió amb l'objectiu d'elaborar un sistema de criteris d'avaluació per a l'assignació anual d'aquesta retribució variable. Aquesta Comissió de treball comptarà amb el concurs de totes les representacions sindicals amb presència en l'actual Comitè d'Empresa perquè desenvolupi amb la major brevetat els principis rectors d'aquest sistema per a la seva aplicació.

  3. Comissió d'Antiguitat: Es crea aquesta Comissió de treball específica perquè estudiï possibles alternatives a l'actual concepte d'antiguitat, sense cap compromís previ de resultats.

  4. Comissió de Jubilacions Parcials: Aquesta Comissió es compromet a treballar en aquelles mesures que puguin potenciar el rejoveniment de la plantilla facilitant jubilacions anticipades, parcials i altres mesures legals alternatives, examinant-se els canvis legislatius que es puguin donar durant la vigència del Conveni.

  5. Comissió de Conciliació de la Vida Familiar i la Igualtat: aquesta Comissió es crearà amb el objectiu de estudiar la aplicabilitat de les mesures adoptades en aquesta Comissió, per la Igualtat promovent així la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones dins l'àmbit, i estudiar mesures que faciliten la conciliació de la vida laboral amb la vida familiar.

Article 8

Comitè de Seguretat i Salut

Es crea un Comitè de Seguretat i Salut, d'acord amb allò que estableix la Llei 31/1995 del 10 de novembre, format per 3 membres de l'empresa i per 3 membres del Comitè d'Empresa.

Capítol 2

Personal

Article 9

Garantia ad personam

Es respectaran aquelles situacions personals que amb caràcter global excedeixin el que s'ha pactat, mantenint-se estrictament ad personam.

Qualsevol pacte posterior més favorable prevaldrà sobre el que s'ha pactat en aquest Conveni. S'entendran també per pactes més favorables aquells a què arribin l'empresa i un treballador/a o col·lectiu de treballadors/es.

Article 10

Absorció i compensació

El present conveni és la norma que regula les relacions laborals entre l'empresa i el seu personal.

  1. Sent les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, en el supòsit que la jurisdicció competent anul·lés o invalidés algun dels seus pactes, les parts signants d'aquest conveni es comprometen a reunir-se dintre dels 15 dies següents a la fermesa de la resolució corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat. Si en el termini de 45 dies, a partir de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signants no arribessin a un acord, es comprometen a fixar el calendari de reunions per a la re negociació del conveni en la seva totalitat o en la part afectada.

    En cas de no arribar a un acord continuarà vigent el conveni anterior.

  2. Les condicions que es pacten en el present conveni compensen, comprenen i deixen sense efecte la totalitat de les existents amb anterioritat a la seva vigència, tant si la seva aplicació procedís de disposició legal, jurisprudència, administrativa, Conveni col·lectiu o pacte de qualsevol classe, inclosos els usos i costums o per qualsevol altra.

  3. Si en còmput anual resultés un excés de la situació anterior respecte al present conveni, aquest tindrà el condicionament amb què va ser concebut, mantenint en tot cas el seu caràcter personal.

  4. Si durant la vigència del present conveni aquest es veiés afectat per disposicions legals futures que puguin implicar variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius o suposin la modificació de les condicions de treball, seran en ambdós casos absorbibles per les condicions del present conveni en còmput anual.

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

Article 11
  1. Increment salarial i revisió salarial any 2008

    Per a l'any 2008, l'increment serà lineal de l'IPC real estatal (prenent com a referència la massa salarial dels conceptes fixes a 31 de desembre del exercici anterior) amb un límit màxim de un 3%.

  2. Increment salarial i revisió salarial anys 2009

    Per a l'any 2009, l'increment serà lineal de l'IPC real estatal (prenent com a referència la massa salarial dels conceptes fixes a 31 de desembre del exercici anterior) amb un límit màxim de un 3%. En cas de que l'IPC real estatal de l'any 2009 superi el màxim establert del 3%, el percentatge de excés s'acumularà a l'increment salarial de l'any 2010.

  3. Increment salarial i revisió salarial any 2010

    Per a l'any 2010 l'increment serà percentual de l'IPC real estatal.

  4. Increment salarial i revisió salarial any 2011

    Per a l'any 2011 l'increment serà percentual de l'IPC real estatal.

  5. Per els anys de vigència de aquest conveni, l'increment salarial en els conceptes de complement horari, servei puntual, guàrdies tarda, plus exhibició i plus compra serà en 83, 3% de l'IPC real estatal.

  6. Per als anys de vigència de aquest Conveni l'aportació empresarial al Pla de pensions:

    s'incrementarà el IPC real estatal amb revisió interanual del mes anterior al que es realitzi la aportació.

    Secció 1

    Salari base

Article 12

Salari base

Serà el que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR