Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. (FCCSA) servicio de recogida de basuras y limpieza viaria de Igualada, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5358 de 14/04/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4202/2008, de 15 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries i neteja viària de la ciutat d'Igualada) per als anys 2008 i 2009 (codi de conveni núm. 0806721).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries i neteja viària de la ciutat d'Igualada), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 4 de març de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries i neteja viària de la ciutat d'Igualada) per als anys 2008 i 2009 (codi de conveni núm. 0806721) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 d'octubre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries i neteja viària d'Igualada) per als anys 2008 i 2009

Capítol 1

Normes de treball

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni s'aplica al personal de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA que presta els seus serveis en la recollida i el transport d'escombraries domiciliàries i la neteja de la xarxa viària de la ciutat d'Igualada.

Article 2

Vigència

El present Conveni, independentment del dia de la signatura, té vigència i eficàcia, tant en els aspectes econòmics com els socials, des del dia 1 de gener de 2008.

Article 3

Durada

La durada del present Conveni és de 2 anys, per la qual cosa el seu venciment és el 31 de desembre de 2009.

Aquest Conveni s'entendrà prorrogat any rere any mentre qualsevol de les parts no el denunciï almenys amb 2 mesos d'antelació a la seva fi. La denúncia s'haurà d'efectuar mitjançant comunicació escrita a l'altra part, i el termini es comptarà des de la data de recepció de la denúncia.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, han de ser considerades globalment i en còmput anual.

En cas que l'autoritat laboral no aprovi algun dels pactes continguts al present Conveni, aquest quedarà sense eficàcia pràctica i s'haurà de reconsiderar totalment.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions del present Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general només podran afectar les condicions pactades al present Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, fossin superiors a les pactades aquí. En cas contrari seran absorbides o compensades per aquestes últimes, i el present Conveni subsistirà en els seus mateixos termes i sense cap modificació en els seus conceptes, mòduls i retribucions.

Article 6

Garanties .ad personam.

El personal que en data 31 de desembre de 1991 percebia una quantitat fixa en concepte de garantia .ad personam. conserva la mateixa quantitat durant el present Conveni i en convenis futurs, i aquesta queda exempta d'increments futurs.

Article 7

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària d'aquest Conveni, formada per 2 representants de l'empresa i 2 representants dels treballadors; totes dues parts poden comptar amb els assessors que creguin necessaris.

Per a la resolució dels conflictes laborals de tipus col·lectiu o plural que es puguin originar i, específicament, quant a les discrepàncies sorgides durant els períodes de consultes en els casos i els terminis previstos a l'article 41 (modificacions de les condicions de treball), article 47 (suspensió de contracte de treball) i article 51 (resolució del contracte de treball) de l'Estatut dels treballadors, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de mediació i conciliació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Les parts convenen de fer avinent a la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es puguin originar a conseqüència de la interpretació i aplicació del present Conveni, amb l'objecte que emeti un informe abans d'interposar una reclamació davant els organismes corresponents.

Article 8

Legislació supletòria

En tot el que no preveu el present Conveni i, d'una manera expressa, pel que fa a disciplina laboral, cal atenir-se a allò que disposa el Conveni col·lectiu del sector de neteja pública, viària, de recs, recollida, tractament i eliminació de residus, i neteja i conservació de clavegueram, i també a l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions aplicables a aquest col·lectiu.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 9

Jornada laboral

La jornada laboral a partir del dia de la firma del present Conveni, queda establerta en 35 hores de treball efectiu a la setmana i queda distribuïda de dilluns a dissabte o diumenge, d'acord amb el quadre d'horaris següent:

Servei de recollida d'escombraries

Personal del servei de dia: de les 7 h a les 12.50 h.

Personal del servei de nit sistema 6/2: de les 22 h a les 4.35 h.

Personal del servei de nit dilluns a dissabte: de les 22 h a les 3.50 h.

Servei de neteja viària

Personal de dia: de les 7 h a les 12.50 h.

Servei de repassada de tarda: de les 14.00 h a les 19.50 h.

Personal de viària de dilluns a diumenges: de les 7 h a les 13.35 h.

Servei de mercat (el personal seleccionat els dies de mercat): de les 7 h a les 9 h; de les 9.30 h a les 11.10 h (en servei normal de ruta); de les 15 h a les 17 h (en servei de mercat).

Servei de la planta de transferència

Personal de la planta en servei de dia:

De dilluns a dissabtes:

De les 8 h a les 13.50 h.

Personal de la planta en servei de nit: de les 23.30 h a les 5.20 h.

Personal conductor de vehicle Amplirroll: de dilluns a dissabte ha d'adaptar l'horari al nombre de contenidors que ha de transportar; amb caràcter indicatiu, en la jornada setmanal normal fa 14 viatges (amb l'excepció d'avaries) i 4 hores de manteniment normal del vehicle.

Disposicions comunes a tots els serveis

Tot el personal dels diversos serveis que facin una jornada de més de 5 hores de treball continuades disposa de 30 minuts per a l'entrepà o per al sopar, que es consideren treball efectiu amb tots els efectes.

Els equips de recollida de residus sòlids estan obligats a finalitzar diàriament els seus recorreguts i a traslladar tots els residus recollits cada jornada als abocadors controlats i legals o planta de transferència, dins de la jornada de treball prevista en aquest article, llevat d'avaria del vehicle.

Article 10

Descans en diumenges i dies festius

Tot el personal adscrit al present Conveni realitza la festa setmanal en diumenge, a més dels dies festius i no recuperables que li corresponen en el calendari laboral, d'acord amb el calendari de festes que cada any fixa el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb les excepcions indicades a l'article 25.

La diada de Sant Martí de Porres és considerada festa abonable i no recuperable, llevat de les excepcions fixades a l'article 25. Si aquesta festivitat coincideix amb diumenge, dia festiu o dia anterior o posterior a aquests, la festivitat esmentada es trasllada a un altre dia de la setmana, que es determina conjuntament amb els representants dels treballadors.

Article 11

Llicències i permisos

El treballador, previ avís i justificació, es pot absentar del treball amb dret a remuneració per algun dels motius i pel temps següents:

  1. 15 dies naturals en cas de matrimoni, i en cas que el matrimoni se celebri fora de Catalunya el permís és de 20 dies naturals.

  2. En els casos de naixement de fill, malaltia greu o mort de parents, 3 dies per al primer grau i 2 dies fins al segon grau de consanguinitat o afinitat. Si, per aquest motiu, el treballador necessita desplaçar-se fora de la província de Barcelona, el temps és de 5 i 4 dies, respectivament.

  3. 1 dia per trasllat del domicili habitual.

  4. El temps indispensable per al compliment d'un deure de caràcter públic i personal. En el cas d'exàmens per obtenir el carnet de conduir, es concedeix un permís per a 3 convocatòries com a màxim. També es concedeix permís pel temps indispensable per assistir a exàmens.

  5. Per matrimoni de fills o de germans, 1 dia.

  6. Per fer funcions sindicals o de representació del personal, en els termes establerts legalment o convencionalment.

  7. Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR