Convenio colectivo - Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de neteja viària i RSU de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts, Barberà del Vallès ; servei de neteja viària de Zal; serveis de neteja viària, RSU i deixalleria de Sant Just Desvern), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5369 de 29/04/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4208/2008, de 31 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA, Baix Llobregat (centres de treball de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts, Badia del Vallès, Sant Just Desvern i Zal), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0807401).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA, Baix Llobregat (centres de treball de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts, Badia del Vallès, Sant Just Desvern i Zal), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de maig de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA, Baix Llobregat (centres de treball de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts, Badia del Vallès, Sant Just Desvern i Zal), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0807401) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 31 d'octubre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA, Baix Llobregat (centres de treball de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts, Badia del Vallès, Sant Just Desvern i Zal) per als anys 2008-2011

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni serà d'aplicació per a tot el personal de l'empresa CESPA, SA adscrit als centres de treball i serveis que a continuació es relacionen:

Molins de Rei

Neteja viària

RSU

Castellbisbal

Neteja viària

RSU

Sant Vicenç dels Horts

Neteja viària

RSU

Badia del Vallés

Neteja viària

RSU

Sant Just Desvern

Neteja viària

RSU

Deixalleria

Zal

Neteja viària

En la recollida de sòlids urbans (RSU), es consideren per igual totes les fraccions, orgànica, rebuig, cartró, vidre, envasos, comercial, etc.

És també d'aplicació per al personal de base que realitza tots els serveis complementaris en els municipis adscrits a aquest Conveni i als serveis ja existents, així com al personal administratiu i de taller.

Article 2

Vigència i durada de pròrroga

El present Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2008 i finalitzarà el 31 de desembre de 2011.

S'entendrà prorrogat d'un any a un altre per tàcita reconducció de no formalitzar-se, per qualsevol de les dues parts, denúncia de rescissió dins d'un termini de 2 mesos anteriors a l'acabament del mateix, o en el seu cas, de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 3

Condicions

Les condicions establertes en aquest Conveni formen un tot orgànic indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment en còmput anual, sense que càpiga l'aplicació d'una normativa aïllada sobre condicions anteriors.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes al present Conveni compensaran i absorbiran totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevol que sigui la seva naturalesa i l'origen de les mateixes.

Els augments de retribucions que puguin produir-se, en el futur per disposicions legals de general aplicació, així com per convenis col·lectius, contractes individuals o qualsevol altra causa, només podrà afectar les condicions pactades al present Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les aquí pactades. En cas contrari seran compensades i absorbides aquestes últimes mantenint-se el present Conveni en els seus propis termes i en la forma i condicions que queden pactades.

Article 5

Garantia ad personam

Es respectaran aquelles situacions personals, que amb caràcter global, excedeixin del pactat, mantenint-se estrictament ad personam. Qualsevol pacte posterior més favorable prevaldrà sobre el pactat, al present Conveni col·lectiu.

Article 6

Comissions

S'estableixen 4 comissions de treball, compostes paritàriament per la representació social de l'empresa i la representació legal dels treballadors/ores. La missió d'aquestes comissions de treball, no és cap altra que la d'establir els criteris i regular les relacions laborals entre empresa i treballadors i treballadores.

Tant l'empresa com la representació legal dels treballadors/ores, estan facultades, per convocar a qualsevol de la comissions de treball, sent aquestes un òrgan indivisible i en les que hauran de ser presents la totalitat dels seus membres, perquè les reunions siguin valgudes.

Les comissions de treball que s'estableixen, són les que a continuació es detallen:

Comissió Paritària.

Comissió de Productivitat.

Comissió de Fons Social i Bestretes Especials.

Comissió de Salut Laboral.

6.1 Comissió Paritària

S'estableix una Comissió Paritària, tenint la mateixa al seu càrrec les següents funcions:

Interpretació del Conveni.

Requeriment de les parts. Haurà d'intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i solució de quantes qüestions i conflictes de caràcter col·lectiu poguessin suscitar-se.

Serà preceptiva la reunió de la Comissió Paritària abans de l'inici d'una vaga.

Vigilància del compliment del pactat.

Valoració i descripció dels llocs de treball i aplicació del capítol 7.

Composició

La Comissió Paritària estarà composta, per 3 representants de l'empresa i per 3 membres de la representació legal dels treballadors/ores, elegint-se entre ells un secretari/ària. Així mateix hi haurà els suplents per cada una de les parts.

Procediment

Els assumptes se sotmetran a la consideració de la Comissió Paritària, a proposta del Comitè d'Empresa o de la Direcció de l'Empresa. Perquè les sessions de l'esmentada Comissió siguin vàlides hauran de ser presents la totalitat dels seus membres.

Els assumptes sotmesos a la Comissió Mixta hauran de ser resolts en el termini màxim de 10 dies. Procediran a convocar indistintament, a la Comissió Paritària, qualsevol de les dues parts que la integren. Els acords adoptats per la Comissió Paritària, seran vinculants i d'obligat compliment per a ambdues parts quan siguin presos per unanimitat.

6.2 Comissió de Productivitat

S'estableix una Comissió de Productivitat, tenint la mateixa al seu càrrec les següents funcions:

Estudi i control dels diferents sistemes i serveis, tant de la neteja viària com de la RSU.

Elaboració dels calendaris laborals dels diferents serveis.

Composició

La Comissió de Productivitat, estarà composta, per 2 representants de l'empresa i per 2 membres de la representació legal dels treballadors/ores.

Procediment

Els temes o assumptes a tractar, se sotmetran a la consideració de la Comissió de Productivitat a proposta del Comitè d'Empresa o de la Direcció de l'empresa. Perquè les sessions de l'esmentada Comissió siguin vàlides hauran de ser presents la totalitat dels seus membres.

Procediran a convocar indistintament, a la Comissió de Productivitat, qualsevol de les dues parts que la integren. Els acords adoptats per la Comissió de productivitat, seran vinculants i d'obligat compliment per a ambdues parts quan siguin presos per unanimitat.

6.3 Comissió de Fons Social

S'estableix una Comissió de Fons Social, tenint la mateixa al seu càrrec les següents funcions:

Gestió econòmica del Fons Social.

Estudi, valoració i concessió dels premis i dels ajuts reflectits al present Conveni col·lectiu i del reglament del Fons social.

Gestió econòmica de les bestretes especials.

Composició

La Comissió del Fons Social, estarà composta, per 2 representants de l'empresa i per 2 membres de la representació legal dels treballadors/ores.

Procediment

Perquè les sessions de l'esmentada Comissió siguin vàlides hauran de ser presents la totalitat dels seus membres.

Procediran a convocar indistintament, a la Comissió de Fons Social i Bestretes Especials, qualsevol de les dues parts que la integren. Els acords adoptats per la Comissió del Fons Social, seran vinculants i d'obligat compliment per a ambdues parts quan siguin presos per unanimitat.

6.4 Comissió de Salut Laboral

S'estableix una Comissió de Salut Laboral, tenint la mateixa al seu càrrec les següents funcions:

Vetllar pel compliment, de la Llei de Prevenció de Riscs Laborals o una altra norma la promulgació de la qual substituís aquesta.

Controlar i supervisar el vestuari dels treballadors/ores i diferents peces o elements de protecció individual (Epis).

Impulsar tot tipus de propostes que eliminin qualsevol tipus de risc.

Control i supervisió de l'estat de la flota de vehicles.

Composició

La Comissió de Salut Laboral, estarà composta, per 3 representants de l'empresa i per 3 membres de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR