Acuerdo - l'Institut Català de la Salut (ICS), Cataluña

Inicio de Vigencia 7 de Mayo de 2009
Fin de Vigencia 7 de Mayo de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5374 de 07/05/2009

RESOLUCIÓ

TRE/1254/2009, de 19 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Pacte de la Mesa sectorial de negociació de Sanitat per establir els criteris generals de l'acció social de l'empresa pública Institut Català de la Salut (codi de conveni núm. 7902782).

Vist el text del Pacte de la Mesa sectorial de negociació de Sanitat per establir els criteris generals de l'acció social de l'empresa pública Institut Català de la Salut, subscrit pels representants de l'Institut Català de la Salut, pels del Departament de Salut, pels del Departament de Governació i Administracions Públiques, pels del Departament d'Economia i Finances, pels de les organitzacions sindicals CCOO, UGT, SATSE, CATAC-CTS-IAC i pels de Metges de Catalunya, el 5 de març de 2009, i de conformitat amb el que disposen l'article 38.6 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (BOE núm. 89, de 13.4.2007); l'article 170 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de desembre, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar que l'esmentat Pacte es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a les parts negociadores.

Barcelona, 19 de març de 2009

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

PACTE

de la Mesa sectorial de negociació de sanitat per establir els criteris generals de l'acció social de l'empresa pública Institut Català de la Salut.

Introducció

L'acció social és el conjunt de prestacions de caràcter social amb valor econòmic a càrrec de l'empresa, amb origen pactat derivat de la relació de prestació de serveis, sense tenir la consideració de retribució o remuneració per no tenir relació amb els resultats del treball ni amb les condicions professionals de la prestació.

El personal de l'empresa pública Institut Català de la Salut té reconegudes diverses mesures en matèria d'acció social, tant per disposicions normatives estatutàries com per pactes i acords adoptats en les meses de negociació col·lectiva. La seva distribució és heterogènia entre categories professionals, classificació en funció del tipus de nomenament i l'adscripció a un tipus de centre. Modalitats específiques donen cobertura a finalitats que per raó del pas del temps i la manca d'abast universal als col·lectius a què s'adrecen, generen discriminació per raó de gènere i estat civil, requerint la seva revisió i adequació als nous valors incorporats a la societat.

Diversos havien estat els intents de racionalitzar el conjunt de mesures en matèria d'acció social amb la finalitat de configurar un model de fons d'acció social similar a la de la resta de col·lectius del sector públic català, sense concloure els processos de negociació de manera totalment satisfactòria. D'ençà la vigència de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut fins a l'actualitat, la Mesa sectorial de negociació de sanitat ha acordat la pròrroga de l'aplicació de les prestacions derivades de l'acció social del personal estatutari de l'ICS.

Amb la voluntat de donar compliment a les previsions en matèria d'acció social del III Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'Administració de la Generalitat, la Mesa sectorial de negociació de sanitat aprovà en data 23 de novembre de 2007 la destinació de la totalitat de la quantia assignada per la Mesa general per a l'any 2007, en concepte de fons addicional del 0,3% establert en el punt 5.2 a) del III Acord general de condicions de treball, als conceptes d'acció social d'ajuts d'estudis universitaris, escolar i llar d'infants i amb posterioritat, en data 5 de desembre de 2008, acordà destinar una part de la quantia assignada per aquest punt de l'Acord esmentat per a l'any 2008 al fons d'acció social de l'empresa pública Institut Català de la Salut.

Escau reordenar l'acció social de l'Institut Català de la Salut per donar resposta i satisfacció a una vella reivindicació i aspiració de les organitzacions sindicals de la Mesa sectorial de negociació: la definició d'un fons d'acció social únic, universal i homogeni per al personal al servei de l'empresa pública Institut Català de la Salut, homologable als fons d'acció social de la resta d'empleats públics de Catalunya.

Per això, la Mesa sectorial de negociació de sanitat acordà en data 17 de juliol de 2008 la constitució d'un grup de treball que tenia per finalitat analitzar la reordenació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR