Convenio colectivo - Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans, Barcelona

Inicio de Vigencia26 de Junio de 2009
Fin de Vigencia25 de Junio de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5386 de 25/05/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4227/2008, de 25 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona per al període 26.6.2008-25.6.2010 (codi de conveni núm. 0815232).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 25 de juny de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona per al període 26.6.2008-25.6.2010 (codi de conveni núm. 0815232) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 25 de novembre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona per al període 26.6.2008-25.6.2010

  1. Aprovació i vigència

    1. Aquest Conveni és el resultat dels acords entre la Direcció institucional i els Delegats del personal del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (en endavant IERMB), constituïts en Comissió Negociadora.

    2. Un cop signats els acords per la Comissió Negociadora, el Conveni haurà de ser ratificat, primer, per l'Assemblea General dels Treballadors de l'IERMB, i a continuació, s'elevarà a l'òrgan de Govern de l'entitat per a la seva aprovació definitiva, sense perjudici que un cop signat sigui presentat al registre públic corresponent.

    3. El Conveni entrarà en vigor a partir del dia següent de la seva signatura i no tindrà caràcter retroactiu, excepte en el cas dels beneficis del fons social i el corresponent al pressupost de formació. El caràcter retroactiu s'aplicarà a data del 1 de gener de 2008.

    4. Completada la seva tramitació el Conveni tindrà una durada de 2 anys. D'altra banda, arribat el termini de vigència sense denúncia expressa de les parts, el Conveni restarà prorrogat automàticament per períodes anuals.

      Qualsevol de les parts podrà formular denúncia expressa de la vigència dels acords d'aquest Conveni, amb una antelació màxima de 90 dies naturals a la seva finalització o la de les seves pròrrogues. Feta la denuncia restarà constituïda la Comissió Negociadora del nou Conveni i les parts es comprometen a iniciar les negociacions dins el termini dels 30 dies naturals següents.

    5. Les normes contingudes en aquest Conveni regularan les relacions entre els treballadors de l'IERMB. Amb caràcter supletori, i en tot el que no s'ha previst, s'aplicarà com a marc legal de referència l'Estatut dels treballadors i d'altra normativa legal vigent d'aplicació a cada cas concret.

    6. Als efectes de la seva correcta aplicació i interpretació, es manifesta que les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i s'han de considerar globalment.

  2. Comissió Paritària de Seguiment

    1. La Comissió Paritària de Seguiment es constitueix per a la interpretació i la vigilància del compliment d'aquest conveni, sense perjudici de les competències atribuïdes a les entitats administratives i judicials corresponents. La Comissió Paritària estarà formada per 3 representants dels treballadors i 3 representants de la Direcció institucional.

    2. La Comissió Paritària de seguiment celebrarà reunions ordinàries bimestrals i totes aquelles de tipus extraordinari a petició de qualsevol de les parts, mitjançant una convocatòria prèvia amb ordre del dia que es donarà a conèixer a l'altra part, pel cap baix, amb 3 dies hàbils d'antelació.

    3. La Comissió Paritària tindrà les funcions següents:

    La d'interpretació, vigilància, estudi i aplicació del Conveni.

    En el termini màxim d'1 any, la Comissió Paritària elaborarà un informe per racionalitzar i homogeneïtzar les plantilles, estudiarà les funcions i classificacions professionals, l'adscripció als grups i categories i, així mateix, s'analitzaran les diferents especialitats del personal.

    Qualsevol altra funció que aquest Conveni determini.

  3. Àmbit d'aplicació

    1. Les condicions que recull aquest Conveni seran d'aplicació als treballadors amb contracte laboral del Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, que formin part de la seva plantilla anual, o durant l'any ocupin les places vacants previstes al seu pressupost i/o restin adscrits en qualsevol dels seus centres de treball.

    2. Els treballadors de nou ingrés en quedaran afectats en les proporcionalitats i amb les limitacions que s'hi estableixen.

    3. Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació: el personal eventual considerat d'alta direcció i que preveuen els Estatuts del Consorci; els coordinadors i/o col·laboradors acadèmics, així com aquelles relacions derivades de convenis de col·laboració institucional.

  4. Condició més beneficiosa

    1. Es respectaran, mantenint-se estrictament .ad personam., les condicions particulars que, amb caràcter global o en el còmput anual, sobrepassin el conjunt de millores d'aquest Conveni.

  5. Jornada i horari

    1. La jornada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR