Convenio colectivo - Hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Mayo de 2015
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2016
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6923 de 29/07/2015

Vist el text del I Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut, subscrit, en data 8 d’abril de 2015, per la part empresarial, pels representants de la Unió Catalana d’Hospitals (La Unió), del Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i de l’Associació Catalana d’Entitats de la Salut (ACES), i per la part social pels representants de Comissions Obreres (CCOO), de la Unió General de Treballadors (UGT), de Metges de Catalunya (MC) i del Sindicat d’Infermeria (SATSE), i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 63/2015, de 28 d’abril, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 24 de juliol de 2015

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

Primer Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbits

Article 1

Parts que el concerten i àmbit funcional

1.1 El present Conveni ha estat concertat per les organitzacions empresarials i sindicals que a continuació es relacionen, que ostenten la legitimació necessària establerta a l’article 87 de l’Estatut dels treballadors.

Per part de les representacions sindicals: CCOO, UGT i SATSE

Per part de les representacions patronals: Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de la Salut (ACES)

1.2 El present Conveni serà d’aplicació:als Centres sociosanitaris i als Centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut, sempre que no tinguin Conveni col·lectiu propi i que acreditin uns ingressos habituals i continuats superiors al 50% de la seva facturació provinents de l’activitat concertada i/o contractada amb el Servei Català de la Salut.

  1. Als Hospitals d’aguts que formen part de la xarxa d’internament del SISCAT i també formaven part de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública, i al Centres d’Atenció Primària, concertats amb el Servei Català de la Salut, i que no tinguin Conveni col·lectiu propi.

Article 2

Àmbit personal

2.1 Queden compresos dins l’àmbit del conveni tots els treballadors i les treballadores que prestin llurs serveis als centres o institucions als quals sigui d’aplicació.

2.2 Queden exceptuades totalment de l’aplicació del Conveni col·lectiu els professionals que s’incorporin als centres i institucions afectades per aquest Conveni, en règim de formació especialitzada pel sistema de residència i d’acord amb allò que estableixen els programes nacionals per a cada especialitat, sens perjudici que els sigui d’aplicació la legislació general (en particular el Reial Decret 1146/2006, de 6 d’octubre, pel qual es regula la relació laboral especial de residència per a la formació d’especialistes en Ciències de la Salut) i que percebin els salaris reflectits en els annexos 3, 4, 5, 6, 8, 10,11 i 12 i el capítol 13 del present Conveni, així com l’article 81 del present Conveni. No els serà d’aplicació la resta d’articles del Conveni, fins que per normativa legal s’estableixi el contrari.

Article 3

Àmbit territorial

L’àmbit territorial del Conveni col·lectiu és la Comunitat autònoma de Catalunya i, per tant, afecta tots els centres de treball compresos dins el seu àmbit funcional, baldament la seu central de l’empresa o el seu domicili social radiqui fora de la Comunitat autònoma.

Secció 2

Vigència, duració, denúncia, pròrroga, comissió negociadora

Article 4

Vigència

El present conveni entrarà en vigor el dia 1 de maig de 2015, excepte en aquelles matèries en què s’indica una altra data d’entrada en vigor.

Article 5

Durada

Els efectes d’aquest conveni s’extingiran el 31 de desembre de 2016.

Article 6

Denúncia

6.1 La denúncia per a la revisió del Conveni s’efectuarà per escrit i dintre dels tres mesos anteriors a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues. La ultra activitat del present Conveni finalitzarà, com a màxim, el 31/12/2017, o al cap d’un any des de la seva denúncia, en cas que hagi hagut alguna pròrroga. En cas de no haver arribar a un acord de Conveni en dita data, les parts es comprometen a un procés de mediació davant l’Autoritat Laboral i, en cas de desacord, als procediments de resolució extrajudicial de conflictes davant el TLC (o organisme que el substitueixi en les seves funcions) a què fa referència l’AIC del 2011.

6.2 La denúncia es podrà efectuar a través de qualsevulla de les representacions empresarials o sindicals signants del Conveni, i s’haurà de comunicar a les altres representacions i a l’Autoritat Laboral.

Article 7

Pròrroga

El Conveni quedarà automàticament prorrogat en finalitzar la seva vigència i en els seus propis termes, pel període d’un any, si cap de les representacions no procedeix a la seva denúncia de conformitat amb allò que estableix l’article 6.

Article 8

Comissió negociadora

La Comissió negociadora del nou Conveni col·lectiu es constituirà formalment en el termini màxim d’un mes a partir de la data en què el Conveni sigui denunciat. Actuaran en qualitat de President i Secretari d’aquesta les persones que els membres de la Comissió, per majoria de cadascuna de les representacions, acordin.

Secció 3

Prelació de normes, absorció i compensació, vinculació a la totalitat, garantia “ad personam”

Article 9

Prelació de normes

Les normes que conté el present Conveni regularan amb caràcter preferent les relacions entre les institucions compreses en el seu àmbit i els seus treballadors i treballadores.

En allò que no és previst, hom s’ajustarà al que disposa l'Estatut dels treballadors i altres disposicions d’aplicació, i en particular a la Llei 55/2003, de 16 de desembre, del Estatuto marco del personal estatutario de los servicios de salud en allò referent al règim de jornada i descansos del personal dels grups professionals 1, 2 i 3.

Article 10

Absorció i compensació

El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix, íntegrament, les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor en qualsevol dels centres o institucions afectats que en siguin; per la qual cosa, aquestes i qualsevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en el seu conjunt i còmput anual, superin les condicions del present Conveni, considerades així en el seu conjunt i en còmput anual.

Article 11

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 12

Garanties

12.1 Amb caràcter estrictament personal es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en còmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

12.2 Així mateix, es respectaran els acords assolits entre les empreses i els representants dels treballadors, sempre que, en conjunt i en còmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual. En el benentès que aquests acords es respectaran en els estrictes termes i terminis en què es van acordar.

No obstant allò establert al paràgraf anterior, i respectant en tot cas l’autonomia de gestió de les empreses incloses en l’àmbit d’aplicació del Conveni en relació a les condicions de treball pactades en cadascuna d’elles, és voluntat manifesta de les parts signants que l’aplicació del Conveni no suposi un empitjorament de les condicions de treball pactades col·lectivament en el si de les empreses i globalment considerades, sense perjudici, en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR