Convenio colectivo - Pepsico Foods AIE, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2014
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2014
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6976 de 15/10/2015

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l’empresa Pepsico Foods AIE per l’any 2014, subscrit, en data 20 de juny de 2014, per l’empresa i pels representants dels treballadors, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 63/2015, de 28 d’abril, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

-2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 22 de setembre de 2015

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Traducció del text original signat per les parts

Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Pepsico Foods A.I.E (delegacions de vendes de la Comunitat autònoma de Catalunya), per a l'any 2014

El present Conveni col·lectiu s'ha negociat, acordat i firmat per part de la Direcció de la companyia i els representants dels treballadors de totes les delegacions que afecten pertanyents en la seva totalitat als sindicats de CC.OO i U.G.T.

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni s'aplicarà a la totalitat dels treballadors que prestin els seus serveis als centres de treball indicats a l'article següent i pertanyin a algun dels grups professionals que es descriuen a l'article 6 del present Conveni.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni serà d'aplicació a les delegacions de venda a la Comunitat autònoma de Catalunya de l'empresa PEPSICO FOODS, A.I.E, en concret:

Centre de treball Delegacions
Zona Franca Cornelllà, Barcelona
Barberà del Vallès Badalona i Granollers
Maçanet Girona i Malgrat
Constanti Constanti
Tortosa Tortosa
Vilafranca Vilafranca
Manlleu Manlleu
Manresa Manresa

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni tindrà una vigència d'1 any, des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2014.

Article 4

Denúncia i pròrroga

Al terme de la vigència qualsevol de les parts podrà denunciar a l'altra aquest Conveni col·lectiu mitjançant escrit. L'esmentada denúncia s'haurà d'efectuar amb una antelació mínima d'1 mes abans de l'expiració del present conveni, o de qualsevol de les seves pròrrogues.

A 31 de desembre de 2014 el Conveni col·lectiu quedarà prorrogat tàcitament, segons el previst en el mateix, continuant-se la seva aplicació llevat d'en matèria de revisió salarial, fins a la firma d'un nou conveni col·lectiu que el substitueixi.

Article 5

Unitat de conveni

Les condicions pactades al present conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible. Per l'esmentat motiu, el conveni serà nul i quedarà sense efecte, a la seva totalitat, de ser anul·lat o modificat per resolució administrativa o judicial qualsevol pacte contingut en el mateix.

Capítol 2

Classificació professional

Article 6

Classificació professional

Per tal d'actualitzar l'actual sistema de classificació professional, i amb la finalitat de donar compliment a l'establert a l'article 22.1 de l'Estatut dels treballadors, s'acorda establir el sistema de classificació professional per grups professionals, existint-ne dos: Grup 1 i Grup 2, que al seu torn englobaran els nivells professionals i salarials existents a l'anterior Conveni col·lectiu i els de nova creació. Els grups professionals proporcionen homogeneïtat quant a l'enquadrament professional agrupant una sèrie de descripcions de tasques, funcions i especialitats així com aptituds, i continguts generals de les prestacions.

Grup professional Nivell retributiu Funcions per nivel
1 1 Monitor
2 Venedor prevenda
3 Venedor amb autovenda 3 i venedor suplent
4 Venedor amb autovenda 2
5 Venedor amb autovenda 1
6 Venedor de campanya
7 Merchandiser i merchandaiser suplent
8 Gestor de supermercats
2 9 Repartidor prevenda
10 Conductor
11 Reposador

A fi de mantenir el nivell de polivalència actual en la plantilla, les persones assignades a un grup, podran desenvolupar qualsevol lloc de nivell igual o diferent dins del seu grup professional a fi d'aconseguir la seva plena ocupació, prèvia formació si fos necessari.

Els canvis de lloc de treball no tindran altres limitacions que el respecte a la dignitat i formació professional del treballador, per tal com no es qüestiona la facultat d'efectuar-los tantes vegades com sigui convenient en ordre a la millor organització del treball.

Quan el canvi es produeixi a un lloc de treball de nivell superior es percebrà la retribució pactada en aquest conveni corresponent a aquest lloc de superior nivell. Els valors seran els consignats a la taula salarial.

Quan un treballador presti els seus serveis en un lloc de treball de nivell superior, més de 6 mesos consecutius en un any o 8 mesos alterns en un període de 2 anys, consolidarà l'esmentat nivell.

El canvi a un lloc de nivell de qualificació inferior, el treballador conservarà el salari corresponent al seu nivell de procedència.

A efectes descriptius es recull la relació de les funcions pròpies de cada grup professional:

Grup 1

Nivell retributiu 1: Monitor/a de vendes

És qui realitza les funcions d'ensenyament i suplència de venedors i ajuda en les tasques administratives del grup. Per aquest concepte percebrà un plus administratiu la quantia del qual consta a l'annex i, en els casos en els quals l'empresa ho consideri convenient, per necessitats d'incrementar les vendes d'alguna ruta, aquesta pot assignar-se-li per un temps determinat fins a complimentar l'objectiu, i dependrà jeràrquicament d'un responsable de la delegació.

Nivell retributiu 2: Venedor de prevenda

És el treballador que s'encarrega, al canal tradicional (DTS) dels clients de crèdit (amb una venda per visita superior a 72 euros en productes no marcats i/o pertanyents a una cadena nacional o regional). Visita als que s'assignen a la seva ruta, els pren la comanda corresponent i realitza les accions de venda necessàries (mitjançant l'ús del HHC) per aconseguir, en cada un d'ells, els estàndards d'execució establerts per la companyia: servei, ubicació, espai, gamma de productes i material de POP, anotant la introducció i canvis al material d'exhibició en el punt de venda utilitzant el HHC.

També, procura la captació de nous clients de crèdit dins de la seva zona geogràfica, seguint, per acordar els preus, les instruccions del responsable de la delegació de vendes. Treballa en equip amb els repartidors de prevenda, assegurant la implantació de les accions planificades per l'empresa i la correcta execució en el punt de venda, tot això d'acord sempre amb les directrius rebudes del responsable de la delegació.

Aquesta categoria és conseqüència de l'acord de 9 d'octubre de 2002, sobre VIT i prevenda, pel que queda limitada a 4 llocs de treball.

Nivell retributiu 3: Venedor amb autovenda 3 i venedor suplent

És qui s'ocupa, en una ruta habitual de DTS, d'efectuar la distribució a clients de l'empresa, conduint el vehicle apropiat que se li assigni, efectuant els treballs de càrrega i descàrrega del mateix, cobrament i liquidació de la mercaderia, prospecció de clients, introducció i venda de nous productes i col·locació de la publicitat, informant diàriament els seus superiors de la seva gestió, anotant la introducció i canvis al material d'exhibició en el punt de venda, utilitzant el HHC. Així mateix es responsabilitzarà de la conservació del vehicle que tingui assignat. El venedor amb autovenda 3 acredita una antiguitat al lloc superior a 13 períodes.

El venedor suplent és aquell, que amb les mateixes funcions i responsabilitats recollides en el paràgraf anterior, no té ruta assignada i supleix, per tant a qualsevol altre venedor amb autovenda i tot això segons l'article 10 del present conveni.

Nivell retributiu 4: Venedor amb autovenda 2

És el venedor amb autovenda i acredita una antiguitat al lloc de 7 períodes.

Nivell retributiu 5: Venedor amb autovenda 1

És el venedor amb autovenda que cobreix rutes habituals DTS i acredita una antiguitat al lloc inferior a 7 períodes.

Un període són 4 setmanes completes.

Nivell retributiu 6: Venedor de campanya:

És el venedor amb autovenda contractat especialment per crear unes rutes noves o no consolidades i/o per a campanyes especials de promoció. La durada dels contractes no podrà excedir de 8 mesos.

Nivell retributiu 7: Merchandiser i merchandaiser suplent

És qui, conduint el vehicle apropiat assignat per l'empresa, efectua els treballs de càrrega i descàrrega del mateix, visita als clients de l'empresa que li són assignats. Així mateix, reposa el producte al material d'exhibició que se li indica, etiquetant el PVP, anotant la introducció i canvis al material d'exhibició en el punt de venda utilitzant l’HHC, i seguint les normes de l'empresa quant a exhibició i marxandatge dels productes. Així mateix, es responsabilitzarà de la conservació del vehicle que tingui assignat.

Vigila i compleix amb les condicions pactades per l'empresa amb el client en el que a exposició del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR