Convenio colectivo - Philips Ibérica, SA, Divisió Comercial Enllumenat (centre de treball de Subirats), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2009
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5486 de 19/10/2009

RESOLUCIÓ

TRE/2843/2009, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SAU, Divisió Comercial Enllumenat (centre de treball de Subirats), per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0810781).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SAU, Divisió Comercial Enllumenat (centre de treball de Subirats), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 8 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SAU, Divisió Comercial Enllumenat (centre de treball de Subirats), per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0810781) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 22 d'abril de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SAU, Divisió Comercial d'Enllumenat (centre de treball de Subirats), per als anys 2008-2010

Article 1

Àmbit personal i territorial

  1. Aquest Conveni regula les relacions laborals entre Philips Ibérica, SAU, i els treballadors que actualment o en el futur hi prestin serveis, en el centre d'emmagatzematge de Subirats.

  2. Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni els directius de l'empresa, els titulats superiors i mitjans i els qui tenen la categoria laboral de caps.

Article 2

Àmbit temporal

La vigència d'aquest Conveni s'estén de l'1 de gener de 2008 al 31 de desembre de 2010.

Si no existeix preavís a l'efecte de la seva denúncia per una de les parts amb l'antelació mínima de 3 mesos abans de la seva extinció, el Conveni es considerarà automàticament prorrogat per períodes successius de 12 mesos.

Article 3

Comissió de vigilància del Conveni

Per vetllar per a la correcta interpretació i compliment de l'acordat, en aquest Conveni es crea una Comissió de vigilància formada per 1 representant de la Direcció de l'empresa i 1 del personal.

La representació de la Direcció la tindrà el senyor Álvaro Payá Arregui i la representació dels treballadors el senyor Francisco Retamero Bastida.

La Comissió de vigilància actuarà dins l'àmbit de les normes legals, sense envair l'àmbit de decisió que, per llei, li correspon a la Direcció de l'Empresa.

Article 4

Jornada

S'estableix la jornada laboral de 40 hores setmanals equivalents a 1.776 hores anuals. El còmput i control de la jornada setmanal s'ha de verificar anualment en termes de mitjana. Hi ha d'haver 20 minuts diaris de descans que han de computar com a temps efectiu de treball. Aquest temps ha d'absorbir fins on arribi qualsevol altre que pugui correspondre legalment.

Article 5

Horaris

Per atendre adequadament les necessitats variables del mercat, hi ha desplaçament horari.

Els horaris són els següents:

6 hores a 14.45 hores

8 hores a 16.45 hores

9 hores a 17.45 hores

10 hores a 18.45 hores

14 hores a 22 hores

Dins els quatre primers horaris hi ha inclòs el temps de dinar.

S'ha de mirar que l'assignació de les persones als diferents horaris tingui una durada d'1 mes com a mínim, llevat que circumstàncies del mercat o altres circumstàncies anàlogues facin aconsellable que tinguin una durada menor. En aquests casos la Direcció n'ha d'explicar la causa.

Article 6

Vacances

Les vacances són de 25 dies feiners, més 1 dia per als empleats que acrediten 10 anys o més d'antiguitat en l'empresa complerts dins l'any natural.

La Direcció vol tenir obert el centre de treball tots els dies feiners de l'any, de dilluns a divendres. Per tant, s'han d'establir torns de vacances, que s'acordaran en el seu moment.

Cal procurar que el gaudi mínim sigui de 3 setmanes ininterrompudes dins dels mesos d'estiu.

La meritació de vacances es fa per anys naturals (1 de gener a 31 de desembre) i s'han de gaudir dins l'any natural proporcional al temps treballat, sens perjudici de l'ajust que escaigui en el cas de baixa en l'empresa dins l'any computat.

Article 7

Premis

Els premis que l'empresa atorga als seus treballadors són els següents:

  1. Premi per 25 anys de serveis.

  2. Premi per 40 anys de serveis.

  3. Premi de jubilació.

  4. Qualsevol altre que pugui considerar procedent.

Article 8

Premi per 25 anys de servei

Obtenen aquest premi tots els treballadors que hagin prestat els seus serveis en l'empresa 25 anys. Consisteix en una gratificació neta equivalent a la dotzena part del sou brut anual respectiu i un rellotge de polsera gravat amb una frase commemorativa.

Article 9

Premi per 40 anys de servei

Obtenen aquest premi tots els treballadors que hagin prestat els seus serveis en l'empresa 40 anys. Consisteix en una gratificació neta equivalent a la dotzena part del sou brut anual respectiu i una safata de plata gravada amb una frase commemorativa.

Article 10

Premi de jubilació

S'estableix un premi a lliurar en el moment de la jubilació que consisteix en 2 mensualitats brutes (dues catorzenes parts del sou brut anual).

Article 11

Valoració de llocs de treball

  1. Amb la finalitat de ponderar la importància de tots els llocs de treball afectats pel Conveni, i per tal de determinar els diferents nivells de cadascun, se'n descriuen les tasques i funcions, que s'han de valorar independentment de les persones que les exerceixin.

  2. Les normes per portar a cap aquesta valoració de llocs de treball estan contingudes en un manual. El membre del Comitè de Valoració en té un exemplar amb l'única finalitat d'utilitzar aquestes normes en les valoracions en què hagi de participar.

  3. La valoració de les descripcions, prèviament signades per l'ocupant del lloc de treball, el seu cap i el director, l'ha de fer el Comitè, constituït per 1 vocal i 1 president designats per la Direcció i 1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR