Convenio colectivo - Ajuntament de Barcelona empleats públics (personal funcionari i laboral, guàrdia urbana i serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5503 de 11/11/2009

RESOLUCIÓ

TRE/3110/2009, de 21 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Barcelona (personal funcionari i laboral, guàrdia urbana i serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament) per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815752).

Vist l'Acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Barcelona (personal funcionari i laboral, guàrdia urbana i serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 d'abril de 2009, i d'acord amb el que disposen l'article 38.6 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, en relació amb el que estableix la disposició final 1.2 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació;

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 38.3 de la Llei 7/2007 abans esmentada,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Barcelona (personal funcionari i laboral, guàrdia urbana i serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament) per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815752) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 de setembre de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del tex original signat per les parts

ACORD

de condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Barcelona (personal funcionari i laboral, Guàrdia Urbana i Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament) per als anys 2008-2011

Clàusules preliminars

  1. Determinació de les parts que concerten aquest Acord

    Aquest Acord ha estat negociat per l'Ajuntament de Barcelona i per les organitzacions sindicals UGT i CCOO.

  2. Àmbit funcional i personal

    El present Acord és d'aplicació al personal funcionari de l'Ajuntament de Barcelona adscrit a l'organització executiva i als organismes autònoms municipals i ens instrumentals locals vinculats o dependents de l'administració matriu, sens perjudici de la possible adaptació d'alguns dels seus aspectes que, d'acord amb les seves peculiaritats, els poguessin afectar.

    Així mateix serà d'aplicació, amb les limitacions previstes en l'ordenament jurídic, al personal d'altres administracions públiques que prestin serveis a l'Ajuntament de Barcelona mitjançant un sistema de provisió o mobilitat.

    En resten exclosos el personal eventual de confiança i d'assessorament especial així com els funcionaris que desenvolupin llocs de treball amb complement de destinació 28 o superior. En aquests casos serà d'aplicació, per analogia el règim de condicions de treball propi dels empleats públics, d'acord amb les seves condicions.

    Igualment serà d'aplicació, pel que fa a les condicions comuns i sense perjudici del que es regula a l'annex sobre condicions específiques del personal laboral, i amb les mateixes condicions indicades en el paràgraf anterior als treballadors contractats en règim laboral de l'Ajuntament de Barcelona i als treballadors contractats en règim laboral dels organismes autònoms municipals i ens instrumentals municipal adherits, d'acord amb el que es disposa en la clàusula preliminar sisena.

  3. Àmbit temporal

    Aquest Acord entrarà en vigor l'endemà de la seva signatura i tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2011, amb efectes econòmics retroactius des de l'1 de gener de 2008 llevat de disposició en contrari que hauria de constar en el seu text articulat.

    Aquest Acord s'entén prorrogat tàcitament per períodes anuals successius si no es produeix l'oportuna denúncia que s'haurà de formalitzar amb una antelació mínima de noranta dies naturals respecte al venciment del termini inicial o, si s'escau, al del venciment de la respectiva pròrroga.

    Un cop denunciat, es procedirà a constituir la mesa de negociació en el termini d'1 mes des de la recepció de l'escrit de denúncia; la part receptora haurà de respondre a la proposta de negociació i ambdues parts podran establir ja un calendari o pla de negociació.

    En qualsevol cas, la tramitació de la denúncia s'haurà d'ajustar al que disposa la normativa d'aplicació.

    Un cop denunciat aquest Acord, el seu contingut normatiu es mantindrà en vigor en tant no se n'acordi un de nou.

  4. Clàusula de garantia

    Les condicions econòmiques de qualsevol índole acordades en aquest Acord formen un tot orgànic i substitueixen, compensen i absorbeixen en còmput anual i global totes les que hi hagi a l'Ajuntament de Barcelona, sigui quina sigui la seva naturalesa, origen o denominació. Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin del que s'ha pactat i es mantindran estrictament ad personam.

    Es garanteix el respecte als drets adquirits mitjançant qualsevol contracte, acord o disposició que no vulneri l'ordenament jurídic. Qualsevol pacte o disposició posterior més favorable ha de prevaler sobre el que aquí s'estableix.

  5. Comissió Paritària de Seguiment i comissions tècniques

    En el termini dels 15 dies següents a la signatura d'aquest Acord es constituirà una Comissió Paritària per al Seguiment i Interpretació de l'Acord, que estarà formada per 14 representants designats per l'Administració i 14 representants designats per les organitzacions sindicals signants. En la seva composició es respectarà la proporcionalitat dels sindicats signants segons els resultats electorals.

    La Comissió tindrà les funcions següents:

    1. Interpretar els continguts de l'Acord.

    2. Vigilar el compliment d'allò que s'ha pactat.

    3. Desenvolupar les matèries que s'estableixin en aquest Acord i s'assenyalin expressament en aquest.

    4. Conèixer i resoldre els conflictes derivats de l'aplicació i interpretació de l'Acord.

    5. En cas de modificació total o parcial del seu articulat negociar el contingut de la modificació

    La Comissió ha de fer reunions ordinàries com a mínim amb caràcter trimestral, i amb caràcter extraordinari, en cas de raons d'urgència reconeguda, a petició de la majoria de qualsevol de les representacions.

    La Comissió de Seguiment podrà constituir comissions tècniques per al seguiment específic dels preceptes d'aquest Acord i de les que hagin de ser d'aplicació a àmbits específics de la corporació municipal d'acord amb l'àmbit de personal de l'Acord, que s'establiran de comú acord entre els representants de la corporació i els representants de les organitzacions sindicals per presentar una problemàtica clarament específica que faci necessària l'adaptació de les normes generals a les seves particularitats. Les comissions tècniques elevaran el resultat del seus estudis (que tindran caràcter orientatiu i no vinculant) a la Comissió Paritària de Seguiment d'aquest Acord per tal de negociar i acordar, si s'escau, la seva aplicació.

    En desenvolupament de determinats articles d'aquest Acord la Comissió Paritària de Seguiment, constituirà, en tot cas, les comissions tècniques següents:

    Comissió tècnica d'adequació de les bases marc en matèria de selecció i de les bases marc en matèria de provisió de llocs de treball.

    Comissió tècnica de sistema d'ordenació de l'ocupació municipal i desenvolupament de la carrera professional.

    Comissió tècnica per a la regulació dels horaris especials.

    Comissió tècnica de seguiment de les borses de treball

    La coordinació entre els distints àmbits de seguiment es portarà a terme de conformitat amb els criteris següents:

    Criteri de primacia, mitjançant el qual les parts acorden no modificar en les comissions tècniques, els criteris generals acordats sobre les matèries tractades en la Comissió Paritària de Seguiment ni plantejar en aquests àmbits temes que s'hagin resolt en la Comissió Paritària de Seguiment general.

    Criteri de complementarietat, mitjançant el qual les comissions tècniques, quan abordin una matèria ja tractada en la Comissió Paritària de Seguiment, no podran modificar allò que s'hagi acordat, limitant-se exclusivament a complementar o adaptar els criteris establerts.

    En cas de desacord que no s'hagi pogut resoldre en la Comissió Paritària de Seguiment, les parts, de comú acord, podran replantejar la qüestió debatuda davant del Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació en l'Administració Local.

  6. Acord marc

    El present Acord se signa amb la voluntat de constituir un marc de referència per als organismes i ens instrumentals de l'Ajuntament, dels empleats públics i específicament del personal laboral quan es subscrigui aquest Acord i l'annex del personal laboral en la seva totalitat per expressa voluntat dels òrgans de direcció i representació expressada en la corresponent comissió negociadora.

    En aquest supòsit, l'acord d'adhesió haurà de preveure expressament un determinat contingut mínim referit a la delimitació de l'àmbit d'aplicació, identificació de les parts signants i altres elements instrumentals en el conveni d'adhesió.

    Tanmateix l'adhesió per part dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR