Acuerdo - Transport Sanitari, Cataluña

Inicio de Vigencia18 de Febrero de 2010
Fin de Vigencia18 de Febrero de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5570 de 18/02/2010

RESOLUCIÓ

TRE/3910/2009, de 15 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball del transport sanitari de Catalunya (codi de conveni núm. 7901955).

Vist el text de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball del transport sanitari de Catalunya subscrit el 22 de setembre de 2009, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball del transport sanitari de Catalunya (codi de conveni núm. 7901955) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text de l'Acord esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Paritària del Conveni.

Barcelona, 15 d'octubre de 2009

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball del transport sanitari de Catalunya

  1. Modificació del text de conveni per errada.

    S'ha detectat una errada al text publicat de conveni a l'article 41 Règim disciplinari que consisteix en què la identificació dels apartats comença per la lletra b, quan, lògicament havia de començar per la a.

  2. En conseqüència quan es fa referència a faltes lleus s'ha de prendre en consideració l'apartat a), per les faltes greus l'apartat b) i per les molt greus l'apartat c), corregint amb aquest aclariment possibles errors presents o passats de referenciació fent coincidir d'aquesta manera el text publicat amb el que feien servir les respectives organitzacions.

    Redacció del text correcte

    Capítol 7

    Faltes i sancions

Article 41

Regim disciplinari

Les faltes comeses pels treballadors al servei de les empreses del sector es classificaran atenent a la seva importància i, si s'escau, a la seva reincidència, en lleus, greus i molt greus, de conformitat amb el que es disposa en els articles següents:

  1. Faltes lleus.

    Es consideraran faltes lleus les següents:

    1. Fins a dues faltes de puntualitat en un mes sense motiu justificat o el 15% de la seva jornada en el mateix còmput mensual

    2. La no comunicació, amb quaranta-vuit hores com a mínim d'antelació, de qualsevol falta d'assistència al treball per causes justificades, tret que s'acrediti la impossibilitat de fer-ho.

    3. L'abandonament del centre o del lloc de treball, sense causa o motiu justificat, fins i tot per breu temps, sempre que dit abandonament no fos perjudicial per al desplegament de l'activitat productiva de l'empresa o causa de danys o accidents als seus companys de treball, que podrà ser considerada com greu o molt greu, sempre que no suposi a l'empresa reclamacions o sancions de tercers per incorrecte compliment dels serveis encarregats. Atendre el deure de socors no serà motiu de sanció, sempre que sigui a les immediacions del centre o institució.

    4. El retard injustificat, negligència o la manca de cura en el compliment de la feina.

    5. La falta d'atenció i diligència degudes en el desenvolupament del treball encomanat, sempre que no causi perjudici de consideració a l'empresa o als seus companys de treball, als usuaris, els seus acompanyants o altres persones que vinculades amb la prestació dels serveis, l'incorrecte o incompleta complimentació de les dades i documents dels serveis que el treballador tingui obligació de complimentar, i a no ser que pugui ser considerada com greu o molt greu, sempre que no suposi a l'empresa reclamacions o sancions de tercers per incorrecte compliment dels serveis encarregats. Tret que se acrediti la impossibilitat de fer-ho.

    6. No comunicar a l'empresa qualsevol variació de la seva situació que tingui incidència en a l'àmbit laboral, com el canvi de la seva residència habitual, tret que per algun motiu legal sigui necessari mantenir ocult el lloc de residència.

    7. La manca d'higiene o neteja personal, sempre que no derivi risc per a la integritat física o la salut dels treballadors, ni suposi a l'empresa reclamacions o sancions de tercers per incorrecte compliment dels serveis encarregats.

    8. L'ús incorrecte de l'uniforme, de les robes o equipaments rebudes de l'empresa o de qualsevol altre, sempre que l'empresa obligui al treballador a utilitzar-les en el desenvolupament de les seves tasques, sempre que no suposi a l'empresa reclamacions o sancions de tercers per incorrecte compliment dels serveis encarregats.

    9. Les faltes de respecte, d'escassa consideració, tant als seus companys com a terceres persones i en especials als malalts transportats o els seus familiars o acompanyants, sempre que això es produeixi amb motiu o ocasió del treball.

    10. Les discussions sobre afers estranys al treball durant la jornada laboral. Si aquestes discussions produïssin greus escàndols o esvalots, podran ser considerades com a faltes greus o molt greus.

    11. Les que suposin incompliments de la normativa en matèria de prevenció de riscos i salut laboral, sempre que no tinguin transcendència greu per a la integritat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR